INFORMATION BASED ARCHITECTURE - IBA
IBA-homeabout IBAprojectspublicationstheorycontact IBA-BV

generalsiteconceptinteriorviewsback

Guangzhou TV Station - inventive facade - environmental effects

Sun-filter

Its faces are like paintings on which the sunlight plays a game of shadow and reflection, continuously redressing it's appearance during the day, when the sun-angle changes, or a cloud blocks out the sunlight onto its faces. This makes it that there will be not a singe day that the building will look ever the same. All faces form a coherent whole but each has their own distinct effect on light and view, which continuously change when one approaches the building. On the inside the facade works like a sun-filter, producing a rich sun-pattern over its inner surfaces, and reflecting the light diffusively to its inner heart.